Body Worlds – Vital

BODY WORLDS – Vital este o ediție specială din seria BODY WORLDS, care prezintă numeroase specimene umane reale, extraordinare.

De la plastinații întregi până la organele individuale și secțiuni transparente ale corpului, specimenele expuse demonstrează complexitatea, rezistența și vulnerabilitatea corpului uman în situații de stres, boală și sănătate optimă. De la scheletul uman până la interacțiunea musculaturii și dezvoltarea în uter, vizitatorii primesc o privire detaliată asupra structurii interioare a propriului corp. Organe afectate și boli precum plămânii unui fumător cu emfizem și cancer, un ficat gras, fracturi osoase și articulații cu osteoporoză sunt, de asemenea, prezentate.

Expoziția oferă tinerilor și adulților deopotrivă ocazia de a vedea funcționarea complexă a interiorului corpului și ilustrează cum deciziile de viață afectează bunăstarea și sănătatea corpului nostru.

BODY WORLDS Vital celebrează potențialul corpului uman, complexitatea, fragilitatea și rezistența sa. Vizitatorii expoziției vor putea explora anatomia, fiziologia și sănătatea umană printr-o serie de plastinați întregi, organe individuale și secțiuni transparente ale corpului care oferă o imagine completă a funcțiilor corpului uman, atât în stare de sănătate, cât și atunci când este afectat de boli.

Creată de anatomistul și omul de știință Dr. Gunther von Hagens, inventatorul procesului de plastinație, și curatorul Dr. Angelina Whalley, medic și designer conceptual de la începuturile lor, colecția expozițiilor BODY WORLDS se numără printre cele mai de succes expoziții itinerante din lume.

BODY WORLDS dezvăluie corpul uman de la nivel structural până la nivel celular prin știința revoluționară a plastinației, un proces științific remarcabil inventat de dr. Gunther von Hagens în 1977. Corpurile umane autentice expuse servesc ca o punte de legătură către autocunoaștere și autoperfecționare.

Toate corpurile expuse în BODY WORLDS Vital au fost donate voluntar de persoane care au dorit ca acestea să fie utilizate în scopuri științifice și pentru a crește conștientizarea publicului cu privire la medicină, sănătate și fitness. Până în prezent, peste 21.000 de donatori din întreaga lume și-au lăsat corpurile Institutului pentru Plastinație al Dr. von Hagens după moartea lor.

BODY WORLDS – Vital este unic curată pentru România de Dr. Angelina Whalley pentru a demonstra complexitatea, rezistența și vulnerabilitatea corpului uman în situații de stres, boală și sănătate optimă. Vizitatorii vor admira procesele vieții capturate în expoziție și vor pleca cu o nouă apreciere pentru puterea pe care o avem de a ne menține corpurile sănătoase.

Toate specimenele anatomice expuse în expozițiile BODY WORLDS sunt reale. Ele provin din programul de donare de corpuri al Institutului pentru Plastinație și sunt păstrate permanent prin plastinație, un proces științific remarcabil inventat de anatomistul pionier Dr. von Hagens. BODY WORLDS – Vital se concentrează pe bolile și afecțiunile contemporane care afectează publicul larg și arată cum alegerile zilnice pot îmbunătăți sănătatea și bunăstarea.

Repere în cifre

1

de ore de lucru sunt necesare pentru
producția unui plastinat uman întreg

1

este anul in care a avut loc în Japonia
prima expozitie BODY WORLDS

1

de donatori sunt înregistrați
în programul de donare de corpuri

keyboard_arrow_up