Dr. Gunther von Hagens

Dr. Gunther von Hagens este inventatorul plastinației și creatorul BODY WORLDS.

Gunther von Hagens s-a născut în 1945, în Polonia. La vârsta de 20 de ani, a început studiile de medicină la Universitatea din Jena în Republica Democrată Germană. În 1969, a devenit prizonier politic în RDG, dar a fost eliberat în 1970 când Republica Federală Germania i-a cumpărat libertatea. A continuat apoi studiile la Lübeck, unde a obținut licența de practică medicală. Ulterior, a obținut doctoratul la Departamentul de Anestezie și Medicină de Urgență al Universității din Heidelberg.

În 1977, a început să dezvolte polimeri reactivi care au permis impregnarea forțată a specimenelor anatomice, ceea ce a dus la invenția sa remarcabilă, plastinația. În 1993, a fondat Institutul pentru Plastinație și în 1995, împreună cu colega și soția sa, Dr. Angelina Whalley, a deschis prima expoziție BODY WORLDS.

În 2006, Dr. von Hagens a înființat Gubener Plastinate GmbH, un laborator de plastinație în Guben, Germania, considerat a fi cel mai important centru de cercetare, dezvoltare și pregătire în plastinație din lume.

Asociația Internațională a Centrelor de Știință și Tehnologie (ASTC) l-a onorat cu un premiu pentru întreaga sa activitate în 2013, pentru contribuția sa remarcabilă la înțelegerea publică a științei.

keyboard_arrow_up